حالت Safe mode و روش های ورود به آن

حالت Safe mode و روش های ورود به آن

windows-safe-mode

حالت Safe Mode در ویندوز یک ابزار ضروری و مهم است. در رایانه‌هایی که بدافزارها به آن نفوذ کرده‌اند یا این‌که باگ‌های زیادی در آن دیده می‌شود، اما این تنها راه‌نجات است. حالت ایمن کامپیوترتان را با کم‌ترین مجموعه از درایوها و سرویس‌ها راه می‌اندازد. هیچ نرم‌افزار یا سرویسی لود نمی‌شود. حتی آن‌هایی که در خود ویندوز (به‌صورت بومی) وجود داشته‌اند، محدود و بسیار کم‌تر از قبل خواهند شد. این حالت یک راه‌حل بسیار کارآمد برای حذف نرم‌افزارهایی مانند بدافزارهاست که سیستم بدون آن‌ها عملکرد بهتری می‌کند. همچنین محیطی فراهم می‌کند که در آن می‌توانید، مشکلات کامپیوتر را به‌طور جدی مورد بررسی قرار دهید تا آن مرتفع گردند.

حالت safe mode چه موقع به کار می آید؟

هنگامی که ویندوز به‌طور معمول آغاز می‌شود، برنامه‌های نصب‌ شده را اجرا می‌کند، تمام سرویس‌های پیکربندی‌شده را راه‌اندازی می‌نماید و سرآخر گرداننده‌های سخت‌افزار را بارگیری می‌کند. اگر از حالت ایمن بهره بگیرید، ویندوز وضوح صفحه‌نمایش را با استفاده از درایوهای ویدیویی عمومی کاهش می‌دهد، از بسیاری پشتیبانی‌های سخت‌افزاری می‌کاهد، تنها سرویس‌های موردنیاز را راه‌اندازی می‌کند و درآخر برنامه‌های شخص ثالث را از کار می‌اندازد. گاهی اوقات می‌توانید ویندوز را در همین حالت (وقتی به‌طور معمول شروع نمی‌شود) اجرا نمایید. همین سبب می‌گردد که شما مشکلات را حل کنید. اگر کامپیوتر شما با نرم‌افزارهای مخرب آلوده شده یا دارای گرداننده‌های سخت‌افزاری ناپایدار است که باعث ایجاد صفحات آبی می شوند، حالت ایمن کمک شایانی به شما می‌کند. زیرا این‌ چیزها زمانی‌که ویندوز به‌صورت عادی راه‌اندازی می‌گردد، لود نمی‌شوند. اگر مشکل حادی در کامپیوتر شما وجود داشته باشد و به‌نظر می‌رسد که نتوانید آن را حل کنید یا اگر رایانه شما ناپایدار است و باعث بروز مشکل صفحه‌نمایش آبی می‌شود، تنها راه‌نجات شما این است که کامپیوترتان را در حالت مذکور قرار دهید.

راه های ورود به safe mode:

راه های زیادی برای ورود به safe mode وجود دارد که ما در این مقاله سه روش بسیار سریع و ساده را بررسی میکنیم.

روش اول: استفاده از دستور msconfig (پیشنهادی)

یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای رفتن به حالت Safe mode در ویندوزهای 7،8 و 10 ، استفاده از ابزار پیکربندی سیستم یا System Configuration است بسیاری از کاربران این ابزار را با نام اجرایی آن یعنی msconfig می‌شناسند. سریع‌ترین راه برای راه‌اندازی این روش استفاده از منوی start و یا استفاده از پنجره Run است. ابتدا منوی start را باز کنید سپس msconfig را تایپ کرده و Enter را بزنید.
در پنجره باز شده به تب Boot بروید و از قسمت boot options گزینه safe mode یا safe boot را انتخاب و سپس دکمه‌ی ok را فشار دهید.
سریعا پنجره‌ای برای راه‌اندازی مجدد یا ریستارت «Restart» سیستم ظاهر خواهد شد تا سیستم بعد از ریستارت بتواند تنظیمات را اعمال کند. اگر هنوز با محیط عادی ویندوز ۱۰ فعالیتی را انجام می‌دهید وفعلا قصد ندارید این محیط را ترک کنید گزینه «exit without restart» را انتخاب کنید در غیر این‌صورت «restart» را انتخاب کنید تا سیستم راه‌اندازی مجدد شود. بعد از بوت شدن سیستم به صورت اتوماتیک وارد محیط «safe mode» می‌شود.

روش دوم: استفاده از کلید F8

سیستم را ریستارت کنید و قبل از اینکه لوگوی ویندوز نمایش داده شود چند بار کلید F8 را بزنید تا منویی شبیه منوی زیر نمایش داده شود، سپس safe mode را انتخاب کنید و Enter را بزنید.

روش سوم: استفاده از ترکیب Shift + restart:

روش دیگر برای رفتن به حالت safe mode استفاده از shift + restart است .استارت منو «Start Menu» را باز کنید و روی دکمه‌ی پاور کلیک کنید، سپس کلید شیفت را پایین نگه داشته و روی گزینه restart کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *